Professionele achtergrond

In 1996 ben ik afgestudeerd aan Tilburg University als Kinder- en Jeugdpsycholoog. Na enkele jaren in het buitenland te hebben gewoond en gewerkt, ben ik bij terugkomst in Nederland in het bedrijfsleven gaan werken. Ik werkte onder meer bij Adviesbureau Berenschot in Utrecht, waar ik mij gedurende 5 jaar als adviseur en psycholoog bezighield met assessments en coaching.

Vanaf 2005 ben ik werkzaam in de GGZ Volwassenenzorg, bij verschillende praktijken en instellingen. Van 2007 tot 2009 volgde ik de GZ-opleiding bij de RINO-groep in Utrecht, terwijl ik werkte bij Delta Psychiatrisch Centrum, op de polikliniek in Rotterdam-Zuid en op de deeltijd in Spijkenisse. Van 2010 tot 2020 werkte ik bij PsyMens, een regionale instelling voor ambulante GGZ, in Utrecht. In deze periode volgde ik ook mijn psychotherapie-opleiding bij de RINO-groep in Utrecht. Tijdens en na mijn psychotherapie-opleiding lag het accent sterk op persoonsgerichte- experiëntiële (clientgerichte) psychotherapie en psychodynamische psychotherapie. Bij PsyMens heb ik individuele- en groepspsychotherapie gegeven en heb ik me vooral gericht op de behandeling van mensen met persoonlijkheidsproblematiek.

In 2020 ben ik mijn eigen praktijk als vrijgevestigd psychotherapeut in Zeist gestart. Maart 2022 ben ik samen met collega psychotherapeut Noreen van Golde een nieuwe praktijkruimte betrokken, aan de rand van het centrum van Zeist, vlakbij het bos. We delen onze praktijklocatie met 2 GZ-psychologen en nog een psychotherapeut en hebben regelmatig overleg en intervisie met elkaar.  In het voorjaar van 2023 is mijn praktijk gevisiteerd door de LVVP, met positief resultaat tot gevolg.

Registraties

  • BIG-registratie als GZ-psycholoog (19911102425)
  • BIG-registratie als Psychotherapeut (39911102416)

Lidmaatschappen

  • Nederlandse Vereniging van Psychotherapie (NVP), geregistreerd in het Kwaliteitsregister van de NVP
  • Vereniging voor Persoonsgerichte experientiële Psychotherapie (VPeP)
  • Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve Therapie (VGCt)
  • Landelijke Vereniging voor Vrijgevestigde Psychologen en Psychotherapeuten ( LVVP)

KvK-nummer praktijk:  77012976

Profielfoto Caroline Janssen_rond_250x250
Scroll naar boven